Снимка: БГНЕС
fallback

Германия обяви Южна Франция за високорисков регион във връзка с разпространението на коронавируса, което означава, че завръщащите се оттам пътници ще трябва да представят отрицателен тест, доказателство за ваксинация или за преболедуване на КОВИД-19, за да не бъдат поставени под карантина, предаде Ройтерс, като се позова на института "Роберт Кох".

Германия също така извади Нидерландия от списъка си с високорискови региони, заяви институтът.

И двете решения влизат в сила от неделя.

Ако туристи или завръщащи се германски граждани идват от високорискова страна, те трябва първо да бъдат поставени под карантина, която може да бъде приключи с отрицателен тест след пет дни.

Новите правила за Франция важат за пътници, които се връщат от регионите Окситания, Прованс Алп Кот д'Азюр, Корсика и отвъдморските територии Гваделупа, Мартиника, Реюнион, Сен Мартен и Сен Бартелми.

Институтът "Роберт Кох" обяви за високорискови региони също така Алжир, Мароко, Тайланд и Мексико.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

La France

преди 2 години

Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!

8

Анонимен

преди 2 години

Не е варно! Ние се ваксинирохме фамилията и тръгнахме за чужбина след 2 дни. Понеже не бяха минали 2 седмици от ваксината, трябваше и тест да правим. Всички бяхме с отрицателен тест. Няма вирус във файзера. Разберете! Има антиген, но ти не ке разболяваш и няма как да си позитивен на теста .

7

Но

преди 2 години

Бързият тест за антигени е положителен при ваксина, защото ваксината както и вируса предизвикват поява на инфекция и защитна реакция, но нека специалистите си кажат, за мен е ясно че всеки турист трябва да бъде заключван за две седмици без право на обжалване и да не се създават глупави правила и разиграват неадекватни циркове от страна на бюрократството или да се отвори всичко и да се обяви сезона на масовото заразяване по естествен път.

fallback