Снимка: БГНЕС
fallback

Северна Корея предупреди Южна Корея да не провежда съвместни военни учения със САЩ, дни след като беше възстановен каналът за комуникация между двете страни.

„Подобни учения са нежелано действие, което сериозно подкопава желанието на лидерите на северния и южния съседи да предприемат стъпки за изграждане на взаимно доверие“, каза Ким Йо Чен, сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

В Южна Корея изявлението й се тълкува като опит за натиск върху Сеул да отмени ежегодните си летни военни учения.

Пхенян казва, че годишните съвместни американско-южнокорейски военни учения са подготовка за атака, като Вашингтон и Сеул отричат това.

Южна Корея заяви, че все още не е известно кога и до каква степен ще се проведат съвместни военни учения със САЩ тази година, опасявайки се, че това може да навреди на ядрените преговори със Северна Корея.

Северна и Южна Корея отвориха отново официалните си комуникационни канали на 27 юли, в съответствие със споразумението, постигнато през април между Ким и южнокорейския президент Мун Дже Ин.

Миналата седмица Ким призова за увеличаване на бойната ефективност на армията и призова военното и политическото ръководство да насочи всички усилия за завършване на подготовката за активна и настъпателна конфронтация с всяка военна провокация на врага.

Той също така обвини вражеските сили, САЩ и Южна Корея, че укрепват способностите си да нанесат превантивен удар и да засилят военните учения в подготовка за агресия и затова призова за повишаване на бойната ефективност на севернокорейските части.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 2 години

Тая фъш кия изобщо не е в положението да заплашва никого. Запада или ЮК я са им спрели корабите с ориз, и ще са до там.

15

ББ

преди 2 години

До Анонименнелепи манипулации...само...божиите ценности..30 милиона са...САЩ не са китай или русия жертващи тези хора...тнява да могат да...ако САЩ преценят,че са заплаха за Свободният Свят и за Народа на САЩ...отдавна да са черна дупка...опасни игри...на шепа луди.обслужващи китай и суровинният им придатък русия,жертващи 30 милионното население на СК...само дайте повод...моля!!!!минахте много граници...г-жо!!!

14

Анонимен

преди 2 години

Свободна Северна Корея трябва да преговаря директно с хегемона - щатите, също както Русия преговаря с Брюксел относно България.

fallback