Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Жега от близо 50 градуса измъчва през последните дни Източна Турция. Най-горещо вчера е било в Джизре, окръг Шърнак, където термометрите са показвали 49,1 градуса, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Това е най-високата температура, измервана досега в страната. С нея Джизре бие собствения си рекорд, който досега бе с 0,1 градуса под засечената вчера стойност.

В целия Източен Анадол температурите превишават средните за сезона. Горещо е и на много други места в страната, а усещането за температурата на въздуха дори превишава стойностите, отчетени от термометрите, предаде БТА.

От днес метеоролозите предвиждат разхлаждане в района Мармара и Егейска Турция, където се очакват дъжд и понижение на температурите с 10 градуса. В Истанбул температурата през деня се очаква да бъде 24-25 градуса. В района на Източното Черноморие обаче валежите може да бъдат поройни, предупреждават синоптиците и приканват към бдителност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

У

преди 2 години

Вижте на някоя карта къде е това място-зад Диарбекир до границите с Ирак и Сирия. Аз съм ходил "само" до Искендерун и там лятно време 40-45гр е обичаен ден, обаче е в морски залив, а нататък е полу-пустиня. Не е нищо необичайно. Ще чакаме сериал, както е прогнозирал Гошо-Т..сюжетът е стандартен, но има важен географски елемент-името на град Джизре.

18

JJIvanov warnings

преди 2 години

На снимката терор срещу планетата с нарочно произведени и инсталирани" анти земни,анти климатични оръжия вкл дигитално холограмни видео пресканиращи "..Има остри сигнали за тероро с дигитлано холограмни тежко терористични техники облъчващи атомни централи вкл във Франция.ПОявили са се жежки горещи аномалии в ядрено гориво подават тревога от Франция природата.У нас е засечен черен 5 G teror срещу ядрено гориво.Да се обезопасят централите вкл регионите около тях вкл от смартфони с 5 G Black de

17

Гошо...Тъпото

преди 2 години

Ще бъде...отразено в някой нов...босфорски сериал.От тоз район ще дойде...незнайна хубавица в Истамбул,като чистачка на канцелариите в голям...холдинг.Сина на...шефа,завършил в Кембридж и дошъл за малко тук,ще я забележи,защото тя ще го залее с...кафе.Шефа ще я...изгони при второто...заливане,но сина ще я...върне,като замине за далечното...горещо място Джизре в Анадола.Така ще...пламне любовта.Ще я направи...асистентка за компенсация,защото е...архитект и освен това знае 3(три) езика и Т.Н.

fallback