Снимка: БГНЕС
fallback

Премиерът на Великобритания и британският канцлер на държавната хазна, Риши Сунак решиха да се самоизолират след контакт със здравния министър Саджид Джавид, който е с положителен тест за коронавирус.

От „Даунинг Стрийт” 10 първоначално заявиха, че няма да се налага двамата да са в изолация, защото участват в пилотна схема, която включва ежедневно тестване.

От понеделник на острова падат почти всички ограничения, включително за това колко хора могат да се срещнат, а нощните клубове ще бъдат отворени отново, но правилата за самоизолация са в сила.

След новината, че Джавид е дал положителни резултати за коронавирус и е бил в контакт с Борис Джонсън и Риши Сунак, от правителството обявиха съществуването на пилотна схема на работното място, която ще им позволи да продължат да работят от „Даунинг Стрийт” 10.

Но съобщението срещна гневен отговор в парламента, а лейбъристът Джонатан Ашуърт заяви, че е несправедливо политиците да имат достъп до "VIP тестване", за да избегнат самоизолацията.

Говорейки във видео в Tуитър Борис Джонсън каза: „Разгледахме накратко идеята да участваме в пилотната схема, която позволява на хората да се тестват ежедневно, но мисля, че е много по-важно всички да се придържат към еднакви правила и затова ще се самоизолирам до понеделник 26 юли”.

Премиерът защити решението за премахването на ограниченията - на фона на непрекъснатото нарастване на новозаразените, смъртните случаи и хоспитализациите, но призова хората да бъдат много предпазливи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 2 години

Явно хората забравиха скандала в Германия от 2009 където елита беше с една ваксина за свински грип, а простолюдието с друга! Борис не смята скоро да ги пуска!

78

Някой

преди 2 години

Е какво стана то сега? Нали ваксинираните били защитени? Тоя защо се разболява като е ваксиниран? Защо неумират хората в Англия, Унгария, Беларусия и т. нт.? Фарс. Все повече и повече НЕОСПОРИМИ доказателства за алчноста на статуквото.

77

Анонимен

преди 2 години

този няма да се спре с ориенталските си номера

fallback