Снимка: БГНЕС
fallback

Китайският президент Си Дзинпин и севернокорейският му колега Ким Чен Ун си размениха послания, обещаващи засилване на сътрудничеството, предадоха Ройтерс и Йонхап.

Повод за това стана 60-ата годишнина от подписването на договора за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ между Пекин и Пхенян през 1961 година.

В посланието си до Си, Ким Чен Ун подчертава, че сътрудничеството е жизненоважно пред лицето на враждебните чужди сили. Той определя международната ситуация през последните години като безпрецедентно сложна, но отбелязва, че въпреки това доверието и приятелството между Пекин и Пхенян укрепват с всеки изминал ден.

От своя страна китайският президент обещава да изведе сътрудничеството между двете страни на ново равнище. Светът преминава бързи и значителни промени, невиждани от 100 години насам, подчертава от своя страна Си Дзинпин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

ББ

преди 2 години

До Румен до ББ...йод...ти като си го получил...си оставащ страхлив нагаждач,зависим,платен...без ценности...без Бог...като имаш евраци и коли,едене и пиене...да не си безсмъртен...ограбените ще доидат за теб,гладните ще те ограбим...както правите вие с животите ни...това не е игра...въпрос на оцеляване е ..йода ...които си получил не те прави умен...гладен човек и силна вода...немате офшорки с които да ги спрете бре...йод-гроб манипулаторче...в селски клюкарки се превърнахте бре...

12

ББ

преди 2 години

позор...Си...и Тръмп си стискаха ръцете с това недоразумение...върховни убици са...осъзнавам го и поемем риска...ще помоля г-н Си да погледнекак живеят 30 милиона северно-корейски...в какво е превърнал тези човешки същества...фашизъм по-китайски в 21 век...само толкова ли можете г-н Си...няма да могат да излетят дори...не работите за Свободата и Щастието на децата си...клишета...минало,зависимости,его...САЩ не са враг на никого,отказват съучастия в престъпления

11

Анонимен

преди 2 години

Това си е техен проблем.Халал да им е и на двамата голямата любов.

fallback