Снимка: БГНЕС
fallback
Президентът на Хаити Жовенел Мойс е убит днес в дома си от командос. За това съобщи временният премиер Клод Жозеф, предаде БГНЕС.
 
Жозеф заяви, че сега той остава начело на страната.
 
Жовенел Мойс е бил затрелян от неизвестни убийци, промъкнали се през нощта в резиденцията му. Съпругата му също е била простреляна.
 
За нападателите не се знае много, но се съобщава, че убийците са говорили на испански.
 
Премиерът на Хаити Жозеф Жут нарече престъплението нечовешко и варварско.
 
53-годишният Жовенел Моиз управляваше в страната от февруари 2017 г. Той спечели изборите през 2015 г., но резултатите бяха оспорени и през 2016 г. се проведоха нови.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

до11

преди 2 години

Ами те повечето и на запад не са ходили, камо ли живели. И много още вярват на пропагандата че там от чешмите тече мед и масло. Безплатно. Да ама не. Отидете на изток, на запад, поживейте малко там, поработете, и вижте с очите си. После коментирайте. Иначе ви лъжат. Това е.

25

Анонимен

преди 2 години

До Смел мъж е бил - щом за теб е смелост да обричаш населението си на смърт, добре. Интересен морал имаш. Ваксини има от десетилетия и благодарение на тях днес не мрем още на 30, ама ти си мисли как те чипират и ти пускат 5G през *** - сигурно са единствените мисли, които дават някакъв съмнителен смисъл в живота ти...

24

Смел мъж е бил

преди 2 години

Противил се е на ваксинирането, до последно не е имало одобрена ваксина в държавата му.За патриотизма плати с живота си...

fallback