Снимка: БГНЕС
fallback
Рано тази сутрин на индонезийския остров Ява изригна вулканът Мерапи. Изхвърлен е стълб от пепел на височина от 1 километър, предаде ДПА.
 
Пирокластическият поток - смес от вулканични газове, пепел и парчета скали, се е спуснал на около 3000 метра по югоизточния склон на вулкана, съобщи Националната агенция по геология.
 
Няма информация за пострадали, а предупреждението за опасност е от втора, предпоследна степен.
 
Мерапи е най-активният индонезийски вулкан, който редовно напомня за себе си от ноември миналата година. Най-смъртоносната му серия от изригвания бе през 2010 г., когато загинаха повече от 340 души а 60 000 бяха принудени да напуснат домовете си. В Индонезия има 128 активни вулкана.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

ПроСоТо

преди 2 години

ще пробвам пак..За тези,които обичат да виждат нещата не съвсем така,както им се представят..-Погледнете снимката!..Вижте белия "облак" над кратера!..Виждате ли "лицето на старчето" с бялата коса,бялата брада,малките очички,чипото носле и стиснатите в усмивка устни?..Пробвайте,позабавлявайте се!..Не ще само "политика"!

8

ПроСоТо

преди 2 години

и какво "лошо" имаше в коментара ми,та не го допусна?

7

Анонимен

преди 2 години

Проблема умнико е, че ако изригне Йелоустоун ще засегна голяма част от планетата. Ще се промени климата сериозно, а за иконимоическите последствия да не говорим. Ама то малкото ви мозък явно си мисли, че като изригне и ще затрие САЩ и ще настъпи рай на земята май? То бива простотия ама като вашето никъде няме.

fallback