Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Френското правосъдие глоби международна шведска мебелна верига с един милион евро за шпиониране на персонала във Франция.

Бившият изпълнителен директор за страната Жан-Луи Бейо получи две години условно и трябва да заплати 50 000 евро. Той беше сред общо 15 подсъдими, включително бивши управители на магазини, предаде БНТ.

Френският филиал на шведската компания е използвал частна детективска агенция, която черпела данни от полицията. Незаконно наблюдавани са 400 души. Информацията за начина на живот и предишни престъпления е служила за проверка на кандидати за работа и на наличния персонал.

Аферата беше разкрита от журналисти през 2012 г. Впоследствие профсъюзите предприеха правни действия, а компанията уволни четирима мениджъри и прие нов кодекс на поведение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

La France

преди 2 години

Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния смят! Vive la Republique! Vive la France!

11

Анонимен

преди 2 години

уоу, кой бачкатор би си помислил, че може да представлява такъв интерес, направо да се поласкае човек, да харчат пари за детективи, трябва да си пълно куку

10

мишо бирочето

преди 2 години

конц лагерът е тук а гаулайтера собственик уж ходи на работа с трамвая и купува дрехи втора употреба..... да му верваме ли. да живее короната, да живее ЕСССР, да живеят концлагерите и бежанците.

fallback