Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Турция е предложила да охранява и управлява летището в Кабул, след като силите на САЩ и други държави от НАТО напуснат Афганистан, предаде Ройтерс.

Американски официални лица обаче заявяват, че Анкара има условия, които трябва да бъдат разрешени на фона на среща на лидерите на двете страни следващата седмица.

Турски официални лица заявяват, че Анкара е отправила предложението на среща на НАТО през май, когато САЩ и партньорите им съгласуваха план за изтегляне на военните до 11 септември след 20-годишен конфликт с талибаните, посочва БНР.

Турски и американски официални лица са обсъдили евентуалните възможности за мисията, а в момента по въпроса за летището има преговори между НАТО и САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 2 години

За летището в Кабул не знам,ама на 11.07,2021 ще поемат управлението на България благодарение на ИТН.

3

Тикволандия

преди 2 години

Какво ли мислят талибаните за това Турция да се настани в Афганистан на мястото на САЩ? Може и да се разберат по ориенталски. От маковите плантации се вади доста материал за наркотици.

2

Анонимен

преди 2 години

Не е за вярване, но е истина. Чешки медии похвалиха Путин за укрепването на южната граница на ОНД. Според тях усилването на отбранителната способност е важно и своевременно, след като силите на колективния запад напуснат Афганистан.

fallback