Снимка: БГНЕС
fallback

„Пред-семинарията „Свети Пий Х“ ще бъде преместена вън от стените на Ватикана, за да няма повече момченца, които живеят и учат в малката ни държава“. Съобщението е официално и е разпространено отпресцентъра на Светия престол, но според изтеклата от канцелариите му информация решението е било взето еднолично от папа Франциск. При това „със замах“, просто защото малките кандидати за свещеници от Италия и цял свят, които са на възраст мужду 12 и 16 години, са се оказали през годините постоянна секс-съблазан за висшите ватикански прелати, пише "Монитор".

Както подчертават италианските медии, Светият отец бил взел „драстичното решение“ още преди да приключи процесът в ход в съда на Ватикана срещу бившия ректор на пред-семинарията дон Енрико Радиче, възпитателя в пансиона на религиозната школа Дон Габриеле Мартинели и още няколко даскали – божии служители. Срещу тях е отправено обвинението сексуано насилие върху малолетни момчета, които почти винаги са били малтретирани жестоко, за да пазят в тайна посегателствата върху тях. Според добре запознати със скандала журналисти, особено тежко е положението на дон Мартинели, който е определен от бивш семинарист като най-заклетия и жесток сериен насилник на малките послушници. Тежко наказание вероятно очаква и бившия ректор дон Радиче, който прикривал години на ред издевателствата на Мартинели в Италия и в чужбина, може би и защото двамата били „гаджета“. И не само това – ако се вярва на някои репортери-ватиканисти, преди десетина години двамата организирали редовно в семинарията оргии с участието на нейни питомници и прелати на служба във Ватикана.

Що се отнася до новото местонахождение на пред-семинарията „Свети Пий Х“, то папа Франциск бил разпоредил тя да бъде преместена далеч от Ватикана, в място, където децата да следват призванието си и да учат без да бъдат обезпокоявани от похотливи мъже в расо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

шизофреници

преди 1 година

На това чучало богатите му плащат да побърква хората и да ги вкарва по лудници. Богатите си правят секс и пари, а този шизофреник говори само глупости.

31

Митко2001

преди 2 години

До асссиЗащото, когато ставаш монах, ти трябва да не правиш секс и след години полово въздържание човек се побърква и започва да посяга на деца примерно.

30

ассси

преди 2 години

Някой може ли да си представи колко психично болен трябва да е накой за да се възбужда ссексуално от малки момчета? И то до степен че да не може да контролира нагона си ....И това са кардинали достинали високи постове в Християнската католическа църква.

fallback