Снимка: Pixabay

Спечелването на три милиона евро от лотарията е късмет, но това с разлика от само двадесет дни трябва да е най-близкото нещо до намирането на игла в купа сено. Този извънреден случай е с бразилец, който живее в Италия: късметлия, който дори е разследван от властите. Късмет ли е това или измама?

Самоличността на главния герой на тази история остава скрита, но той е мъж от Бразилия, на четиридесет години и живее в Италия от три години. До миналия февруари той си изкарвал прехраната като зидар: какво се случва, за да го напусне в строителния сектор? Богинята Фортуна му се усмихва два пъти за двайсет дни.

На 4 февруари той купува билет от лотарията „Gratta e vinci“ („Изтъркай и спечели“) в магазин за цигари в Модена, който печели един милион евро. Три седмици по-късно той опита отново късмета си на същата игра, но този път купува билета в Гарда: малка община, разположена близо до Верона. Колкото и невероятно да изглежда, той също беше награден ... с по-висока цифра: два милиона. Според изчисленията, след плащането на данъци, общият размер на двете премии ще възлезе на 2,5 милиона евро.

Историята привличе вниманието на властите. Както съобщава „Corriere della Sera“ бразилецът е заподозрян в измама: когато отива в банката, за да вземе втората награда, той уверява, че скоро ще се върне, за да направи същото с трета награда, която ще бъде пет милиона евро.

Никой не знае дали това е шега или предупреждение, затова прокуратурата на Верона започва разследване, за да проследи финансовите му движения. Икономическата полиция „Guardia di finanza“ предупреждава, че щастливият бразилец е направил превод от 800 000 евро по сметка в неговата страна и още 80 000 евро на свой познат в Италия.

Италианското правосъдие блокира сметките му, защото подозира, че той пере пари, тъй като от тяхна гледна точка е малко вероятно да спечели две награди с разлика от двадесет дни. Всичко сочи към факта, че бразилецът може да бъде част от група, която е била разследвана по-рано: ключовото би било да знаят къде се продават печелившите билети.

След двумесечно разследване обаче, прокуратурата на Верона изключи членството в тази организация и стигна до заключението, че няма измама: разследваният човек е просто голям късметлия. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase