Снимка: БГНЕС
fallback

Ден на национален траур е обявен днес в Израел в памет на загиналите при инцидент по време на религиозен фестивал преди два дни, предаде БТА като се позова на ДПА.

Oще по темата
Трагедията на фестивала, на който са присъствали десетки хиляди ултраортодоксални евреи, се е разиграла, когато хора са се подхлъзнали по рампа с метален под и са нападали едни върху други. Загиналите са 45, а около 150 души бяха ранени.

Знамената на обществените сгради и военните бази в Израел бяха спуснати наполовина, а спортните събития са отменени.

Специално парламентарно заседание е предвидено за утре в памет на жертвите на инцидента, станал в четвъртък вечерта по време на религиозен фестивал на планината Мерон в северната част на Израел.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Сега пак ще ни юркат да им плащаме репарации. Така и през Втората световна Хитлер бе евреин обаче ни набедиха нас. Авраам правеше холокости обаче Ханаан му се видя виновен на бог несушествующии.

12

Анонимен

преди 2 години

Така е като танцуват на Разпети Петък. Празнуват разпването на Месията, когото не познаха и предадоха на смърт. Но Бог поруган не бива.

11

Хемус

преди 2 години

Пишете ги в онази статистика,да изкарат още някои шекел без пот!Фюрерът и нацистите сигурно пак са виновни,че тия животни са се родили ***

fallback