Снимка: БГНЕС
fallback

Над 386 хиляди нови случая на коронавирус са били регистрирани през последното денонощие в Индия - своеобразен световен рекорд, предаде Асошиейтед прес, като се позова на министерството на здравеопазването.

Близо 3500 заразени са починали в страната за изминалите 24 часа. Според експерти и двете числа са занижени, но не се знае с колко точно, отбелязва АП.

С близо 18,763 милиона потвърдени случая на коронавирус страната с население от над 1,3 милиарда души е на второ място в света по този показател след САЩ.

Над 208 хиляди от заразените в Индия са починали. Страната е на четвърто място в мрачната статистика след САЩ, Бразилия и Мексико.

Индия е връхлетяна от нова смъртоносна епидемична вълна. Болниците са препълнени и има недостиг на легла и кислород за пациенти с коронавирус. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

GTS

преди 2 години

Лили Иванов осъзнаваш ли колко ти е смешен коментара.С това женско име индийки иска да оправя човека.Нали бяха гнусни.Имате ли представа какъв обем от произведените стоки са именно от Индия.Работниците живеят на последните етажи на фабриките и вземат по 50 долара на месец.Част от тези стоки ги купувате и вие.Ако ги няма тях и китайците вие ли ще ги произвеждате!!!Едва ли,защото някои от вас не са работили и ден в живота си.Весели празници и по-малко критикувайте.

38

СВОЙ

преди 2 години

Индия е с население около 200 пъти повече от нас и техните 380хил ,биха се отнесли към нас,като 1900.Ами ние имахме към 5000 на ден.Починалите 3500,пак делено на 200 е 17,5,ами у нас дни наред бяха над 100,и най-голямото число беше май 211.Така,че цифрите в Индия са големи,защото населението е голямо.

37

Случаен минувач

преди 2 години

През 1986 г. в индийския град Бопал загинаха около 15 хиляди души, натровени с метилизоцианат... Никой не го помни вече, младите въобще не знаят за този случай.

fallback