Снимка: БГНЕС

Индонезийските спасители подновиха издирването на подводницата "Нангала", която изчезна в морето край Бали, съобщи БГНЕС. Разположени са общо 21 кораба в района на операцията, включително океанографски кораб.

Спасителите откриха множество знаци, които сочат към възможното местоположение на плавателния съд. Както обясни пред журналисти говорителят на военноморските сили Ахмад Риад, "все още няма достатъчно данни, за да се говори с увереност за откриването на кораба".

Още по темата
По-конкретно, наблюдаваното петролно петно, насочващо спасителите "би могло да се образува след умишлено изпускане на гориво от екипажа, за да се поддържа плаваемост".

Два кораба – на Малайзия и Сингапур също ще се включат в издирването. Говорителят на Пентагона Джон Кърби каза, че САЩ ще изпратят свои самолети, за да подпомогнат търсенето.

Според предварителните оценки подводницата, която изчезна в сряда, вероятно се намира на разстояние около 90 км от северното крайбрежие на Бали. Дизеловата подводница "Нангала", на борда на която има 53 души, участва в изстрелвания на торпеда в Балийско море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase