Снимка: БГНЕС
fallback

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) ще обсъди следващата седмица отново сигурността на ваксината на "АстраЗенека", предаде ДПА.

Oще по темата
Група експерти вече е провела първата си среща по темата, след като отново се появиха съобщения за връзка между имунизацията и образуването на опасни мозъчни тромби.

Докладът на експертната група ще залегне в решението на ЕМА за актуализиране на разрешителното за ползване на препарата в ЕС.

Германия спря прилагането на препарата на "АстраЗенека" на хора под 60 години.

Препоръката е на постоянната комисия за оценка на ваксините, която взе това решение въз основа на данни за появили се редки, но много сериозни тромбоемболични странични ефекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 3 години

НЕ БЪРЗАЙТЕ ТОЛКОВА МНОГО СЕГА ТЕПЪРВА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ ПОЧУСТВА РАХАТА ОТ ТАКА ЯРОСТНО ПРОБУТВАНИ ВАКСИНИ.ПРОБЛЕМ НЯМА ДА ИМА САМО ЗЕНЕКА СЪВСЕМ СЛЕД МАЛКО ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ГЪРМЯТ И ДРУГИТЕ ОПИТНИ ПЛАШОЦИ ЗА КОЙТО ВАКСИНАТА БИЛА МНОГО ХУБАВО НЕЩО.СМАО ГЛЕДАЙТЕ.

30

Анонимен

преди 3 години

ЕМА да бъде изправена пред съда за предумишлени убийства. А заедно с нея и всички политици, които рекламират ваксините и заплашват народите си, че без тях няма да могат да се придвижват и да работят свободно.

29

1

преди 3 години

До АнонименМного добре казано

fallback