Снимка: БГНЕС
Сейшелските острови ще започнат отново да приемат чуждестранни туристи от 25 март. Изискването е те да имат отрицателен PCR тест за коронавирус. Агенцията на Сейшелските острови съобщи, че изключение ще бъде само Южна Африка, където има високо разпространение на новия опасен щам на COVID-19, предаде БГНЕС.
 
"Туристите, пристигащи на Сейшелските острови, трябва да представят само отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди пристигането", цитира агенцията министърът на външните работи и туризма Силвестър Радегонде. 
 
"Няма карантина, посетителите веднага ще могат за да се насладят на почивката си в сертифицирани хотели. От тях обаче ще се изисква да спазват предпазните мерки - да носят маски, да използват дезинфектанти за ръце и да поддържат социална дистанция."
 
"Надяваме се, че отварянето на границите ще даде на икономиката дългоочакваната глътка въздух", каза министърът. "Също така се надяваме да съживим отраслите, свързани с туризма. Хората по света искат отдих, а Сейшелските острови се разглеждат като възможност."
 
Към днешна дата в Южна Африка е регистрирала най-голям брой хора, заразени с COVID-19 сред всички африкански държави. Според министъра забраната за туристи от тази страна е свързана с желанието за запазване на европейския пазар, който е жизненоважен за икономиката на Сейшелите.
 
"Проблемът е в европейския пазар", каза Радегонде. "Вече сме в британския черен списък поради полети от Южна Африка. Преговаряме с британските власти, за да разберем по-добре загрижеността им. Когато решим този проблем, ще бъдем отворени и за Южна Африка."
 
Според главния секретар по туризма Ан Лафортюн посетителите трябва да резервират стаи в сертифицирани хотели и вили. В момента от 700 лицензирани хотела са сертифицирани 535.
 
"Сертифицирането говори за спазване на предпазни мерки, включително в случай, че турист се разболее - хотелът ще знае какво да прави, къде да го настани", каза тя и допълни, че на туристите е разрешено да се придвижват между островите, включително самостоятелно на яхти без екипаж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase