Снимка: архив, БГНЕС

Трима лекари от инфекциозна болница в западния румънски град Тимишоара са диагностицирани с COVID-19, въпреки че няколко дни по-рано са били ваксинирани срещу вируса, съобщава в. „Гъндул“.

Изданието отбелязва, че това не са единствените случаи на заразени след поставяне на първата доза от ваксината. Вчера Кармен Доробъц, бивш мениджър на болницата за инфекциозни болести в североизточния град Яш, също съобщи, че се е заразила с вируса, въпреки че е получила първата доза от ваксината.

Още по темата

Според изданието тримата лекари от болницата в Тимишоара нямат тежки симптоми.

През последните 24 часа в Румъния са били ваксинирани 17 846 души с ваксината на Pfizer/BioNTech, а от началото на ваксинационната кампания на 27 декември - общо 76 400 души, съобщи Аджерпрес, цитирана от БТА. От тях 264 са получили странични реакции.


 

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 1 месец

До -:)
Ясно е, че имаш 2 мозъчни клетки, едната от които не работи ...

62

Анонимен

преди 1 месец

Професор каза по тв ..че тая жива ваксина те пази два месеца ,и се учудвам защо такъв малък период има ,били са ни ваксини преди години ,траят много години ,явно с ваксините ще има проблем ,как ще обясняват ако има трета вълна след месец

61

Тялото

преди 1 месец

По-рано от 3-4 седмици след ваксината, няма никакъв имунитет. На мен ми отне 6 седмици след преболедуване да ми излезнат моите антитела.
Инкубационния период е между 2 и 14 дни, което значи че тези най-вероятно са заразени преди ваксината.
Нямаме новина.