Снимка: БГНЕС
fallback

Властите на Венеция задействаха системата за защита от наводнения заради покачване на морското равнище.

Кметът Луиджи Бруняро съобщи в Туитър, че за тази сутрин се очаква нивото на водата да се повиши със 130 сантиметра над нормалното. В отговор ще бъде задействана системата от близо 80 прегради, чиято задача е да предпазва града от наводнения, съобщи БНР.

Oще по темата

Бариерите, преграждащи три притока на основната лагуна на Венеция, би трябвало да спират придошлите води да не залеят града и основните му забележителности като площад "Сан Марко".

Системата беше изпробвана за първи път по-рано този месец, но градът беше наводнен, след като задействането й се забави поради срив в комуникацията.

Проектът струваше близо 6 милиарда евро и беше планиран с десетилетия, като работата по него започна преди 17 години. Строителството обаче беше спъвано от корупция и бюрокрация,

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 3 години

Много ми е странно, как морското равнище се покачва с 1,3 метра и това не се вижда другаде, освен във Венеция. :-) Проблемите на Венеция са, защото лагуната не се отича достатъчно бързо и реките я пълнят и нивото се покачва. Това си мисля аз. Тази система само ще увеличи роблема. Може и да греша, разбира се, но не съм видял нивото на морето наистина да се покачи с 1,3 метра.

7

До 8

преди 3 години

Италия си е Италия .4 та икономика в ЕС. Тоест, в отбора на силните в ЕС. Виж Полша, Унгария, България все ни заплашват, че ще връщаме пари, защото видиш ли много крадем. Не, че последното не е вярно.

6

Асд

преди 3 години

Глупости пишете в Днес. Системата сработи за първи път в началото на Октомври и то успешно, даже и Вие писнахте статия по случая. След това беше използвана още поне веднъж през Октомври и отново беше успешна.

fallback