Снимка: БГНЕС
fallback

Канадският здравен регулатор одобри ваксината срещу COVID-19 на компаниите Pfizer и BioNTech, предаде Асошиейтед прес.

По този начин Канада стана третата страна, издала разрешение за използване на тази ваксина, след Великобритания и Бахрейн. Очаква се до 2 дни това да направят и САЩ.

Oще по темата
Канада ще получи 249 000 дози от ваксината този месец и се очаква те да бъдат поставени за няколко дни, съобщава БТА.

Здравните власти уточниха, че ваксината е за хора на възраст най-малко 16 години, но посочиха, че Pfizer и BioNTech правят допълнителни клинични тестове с деца от всички възрастови групи и това ограничение може да се промени.

По-рано двете компании съобщиха, че догодина ще доставят на Канада минимум 20 милиона дози от ваксината си и максимум 76 милиона.

През последното денонощие в Канада са регистрирани 5978 нови случая на коронавирус, като общият брой на заразените достигна 429 035, предаде ТАСС.

За изминалите 24 часа са починали 90 души. Смъртните случаи в Канада вече са 12 867.
Оздравели са 344 200 човека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Аристотелович

преди 3 години

Страните "за" генно-модифицирани храни се оказа и "за" експриментална РНК ваксина.Когато постепенно корпорации, лобита, и банки поемат щурвала в една държава, така става.След 5 години като се окаже че са си стерилизирали населението, малко компенсацийки, театърче, и внос на 100 милиона *** и араби.Всеки нормален човек би избрал от традиционните ваксини с умъртвен вирус или векторно приложение. РНК ваксините нека се самоубиват там корпоративните крепостници.

15

Емигрантка

преди 3 години

Ваксината не е одобрена от FDA( срещата им е следващата седмица ) и WHO не е приел класификацията и. Ваксината само е разрешена за спешно ползване в UK, Bahrain, а сега и в Канада. Тъй като е доброволна и ги карат да подписват декларации че са наясно със ситуацията и потенциалните реакции, то нито компаниите, нито правителствата мигат да се държат отговорниThis is link to vaccine specification and some info:1.https://fda.gov/media/143557/download2.https://rt/usa/509081-pfizer-va

14

до 15

преди 3 години

не знам кой е Сашето в случая, защото може сам да си провериш, че към 3-тото тримесечие на 2019, т.е. преди Ковид кризата да почне, общият дълг на Канада е 5.2 трилиона долара или над 300% от БВП-то й. даже и Гърците не са толкова фалирали и са към 200% дълг от БВП. Канада е отвъд 3-ти свят Бананова Република - в следващите години това ще стане очевадно, в момента набират бясна скорост по склона. Така става при толкова мандати под мъдрото управление на любимеца на Меркер, Джъстин Трюдо.

fallback