Снимка: БГНЕС
fallback

В супермаркетите в Уелс забраниха продажбата на редица стоки, които не попадат в графа „от първа необходимост”. Към тях спадат принадлежностите за чистене, зимните дрехи, електрониката и детските дрехи. Това решение предизвика недоволство сред местните жители, пише таблоидът „Сън”, цитиран от БГНЕС.

Съгласно действащите нови правила, свързани с ограничаване разпространението на коронавируса, в Уелс бяха закрити развлекателните заведения и магазините, в които не се продават стоки от първа необходимост. Закрити бяха дори местата за търговия на едро със стоки, които са извън тази категория.

„Сега не е време да се обикаля по магазините и да се търсят неща, които не са от първа необходимост”, заяви
първият министър на Уелс Марк Дрейкфорд. На гражданите, обаче, подобни правила им изглеждат прекалени.

„Добре дошли в Уелс – единственото място, където в разгара на пандемията почистващите средства се смятат за несъществена покупка”, написа в социалните мрежи недоволна домакиня. Други се оплакват, че са лишени от възможността да си купят нова книга, чайник или моп, защото старият вече се е счупил.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Уелс Рулз

преди 3 години

До От е БАНСтрува 7.99... и си получаваш поръчаната стока още на другия ден, е и...? Мога, плащам си го. Ааа, ти не си чел още статията и не знаеш че там пишат за ограничаване продажбите на стоки в Уелс. Ти пък какво знаеш за това пишещ от родното си село на няколко хиляди км. от Уелс? Звездите ли ти говорят?А за хвалби. Не смятам че трябва да се хваля на някого и то точно тук. Животът ми е добър и обидите на разни хейтъри и *** не ме засягат. Хайде, много ти здраве и успех в живота.

33

Анонимен

преди 3 години

И ти не си чел. Всички други магазини вече са затворени. Така от никъде не можеш да купиш примерно веро или прах за пране........... Глупости на търкалаци, магазини за хранителни стоки си работят откъдето се купува веро и прах за пране. Българизмите на някои са много оскъдни откъм логиката - национален феномен.

32

Циганин

преди 3 години

"От БАН" ли си брато?

fallback