Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Броят на хората, починали след зараза с коронавирус в Чехия, се е удвоил до 2047 за две седмици, съобщи Министерството на здравеопазването, цитирано от Ройтерс.

Oще по темата

Страната регистрира 1000 смъртни случая седем месеца след първия заразен с коронавирус. От началото на октомври обаче рязко нарасна броят на инфекциите и на смъртните случаи.

За последните две седмици броят на пациентите в тежко състояние се е увеличил от 438 на 772. В болници са настанени в момента общо 5314 пациенти.

В Чехия вчера бяха доставени 30 респиратора, очакват се още 120, съобщи Европейската комисия.

Двайсет и осем военни лекари ще се притекат на помощ на колегите си в чешки болници. Водят се преговори с
Германия да изпрати 100 медици в Чехия. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Има два подхода към епидемията. При първият най-важното е да се спре епидемията и за тази цел те спират нормалния живот за няколко месеца, след което живота си продължава с предпазни мерки да не се внесе заразата от чужбина, а ако се появи някъде заразен, се взимат мерки да няма нови заразени. Вторият подход целта е да се осигурят достатъчно легла в болниците. Прави се и услуга на бизнеса, като ограниченията малко го засягат. Резултатът е огромен брох заразени, срив на иконимиката и с години зар

12

До 14

преди 3 години

Казваш, че ако някой е застрелян с кършум в сърцете, то той е починал с куршум, но не от куршум. Куршумът е предизвикал разкъсвания и човекът е починал от разкъсванията, а не от куршума. Разбираш ли каква безмислица твърдиш?

11

Работник от Чехия

преди 3 години

Някой да е чувал или чел някъде за втора вълна в Китай? Замислете се малко. Световната здравна организация си върти игрите, ние *** им се връзваме и до кога ще я караме така, незнам. Между другото в Чехия не е толкова зле положението, колкото го описват. Поне в Пилзен не е.

fallback