Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Опозицията в Беларус е тазгодишният носител на наградата на ЕС за свобода на мисълта "Сахаров", присъждана от Европейския парламент.

Носителят е определен с решение на председателския съвет на ЕП, се отбелязва в съобщение на институцията.

Председателят на ЕП Давид Сасоли поздрави наградените за тяхната смелост и решимост. Те продължават да се борят и остават силни пред много по-силен противник. Те имат нещо, което грубата сила никога не може да победи - истината, добави той.

Oще по темата

Демократичната опозиция в Беларус е представлявана от Координационния съвет - инициатива на смели жени, както и от видни политици и представители на гражданското общество.

Връчването на наградата предстои на 16 декември.

ЕП днес призова за цялостно преразглеждане на отношенията на ЕС с Беларус след оспорваното преизбиране на президента Александър Лукашенко и последвалото насилие над протестиращите срещу неговото оставане на власт, предаде БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Христо Христов

преди 3 години

Хахаха... брюкселските спонсори на тероризма пак се Уляха.България трябва да излезе от лицемерния брюкселски бардак, наречен ес.

4

6

преди 3 години

Самият Сахаров не е никакъв писател , а деструктивен агент на ЦРУ ! "Един ден на Иван Денисович "е пълен *** , всички носители на наградата са русофоби ,лакеи на САЩ!Защо не наградите жълтите жилетки !?

3

Калеко Алеко

преди 3 години

А Ян Бабикян, Хаджигенчо, Сестра галева и тюлена с гумената лодка, кога ще бъдат удостоени с подобна награда ... Черепа да вземе да се застъпи за тях ... !!!

fallback