Снимка: Pixabay
fallback

Отчетен е скок в броя на руски туристи в турската морска столица Анталия през септември. Броят на пристигналите за първите 15 дни на месеца е по-голям от този през целия август. Това съобщава турската частна телевизия НТВ, цитирана от БНР.

Активизирането на туризма дава надежди, че летният сезон в Турция може да бъде удължен до ноември.
 
През месец август Анталия е била посетена от 225 хиляди руски туристи. Това е и броят на посетителите от Русия регистрирани само през първите 15 дни на септември, казва Дениз Варол, директор на летището в Анталия. Той казва, че очакванията са до края на месеца броят на летовниците да достигне 500 хиляди, като много голяма част от тях ще бъдат туристи от Русия и Украйна.
 
Руснаците са най-голямата група чужденци, които са почивали в средиземноморския окръг, след подновяването на чартърните полети през август, допълват от телевизията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Орт

преди 3 години

Пук Пук някои се пръскат от завист.

18

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 15Руснаците се славят с големи бели, за разлика от черничките недораслячета по източната част от Балканския п-в и тези от п-в Мала Азия. Статистика, к'во да пра'иш!

17

Атанас Велмазов

преди 3 години

АБСОЛЮТНИ Лъжи, 2 пъти бях в Анталия тази година, празни улици, по базарите им те изнасилват за 10 лири да си купиш некоя парц.алка, дори украинците бяха повече от руснаците, откъде ги измслят тези безумни цифри не знам, само ей така да има някаква статийка , да работи сайта...Специално Турция регистрира най-слабия си сезон за всички времена !

fallback