Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще обяви днес ново изтегляне на военни от американския контингент в Ирак, каза пред репортери високопоставен правителствен представител, цитиран от Ройтерс.

САЩ имат около 5200 военни в Ирак, участващи в кампанията срещу групировката "Ислямска държава". Миналия месец американски представител каза, че САЩ се очаква да намалят броя на военните си в Ирак с около една трета през следващите месеци.

Тръмп изостава в социологическите проучвания за президентските избори на 3 ноември от съперника си демократ Джо Байдън. Обявяването на съкращаване на военния контингент може да цели да убеди избирателите, че президентът изпълнява ангажимента си да сложи край на т.нар. от него безкрайни войни на Америка. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Гост+

преди 3 години

Хитро - изтегляне оттук-оттам. Тръмп така ще може и да запуши устата на ненаситната, милитаристичната паст, която консумира 2/3 от американския бюджет в името на "покоряването на света".

20

Анонимен

преди 3 години

Поправка. 5200 военни, помагащи на групировката "Ислямска държава".

19

Христо Христов

преди 3 години

До 16Тайванската TMSC (най-добрите) ще строят новия си завод в щатите. Повече от това не е нужно да се казва.ПП. На фона на спиране дейностите на митсубиши мотърс в европа или спиране разпространението на топ моделите на LG и Xiaomi в европа.

fallback