Снимка: БГНЕС
Беларуският опозиционен кандидат-президент Светлана Тихоновска заяви , че се надява скоро да започне диалог с властите в страната. Самата тя каза това пред полския вестник "Газета виборча", цитиран от Ройтерс. 
 
"Целта на съвета е да почне диалог с властите. Надявам се, че този диалог ще започне скоро. Първото условие е политическите затворници да бъдат освободени", заяви Тихановска в интервю, което бе публикувано днес.
Още по темата
 
Беларус в момента е изправен пред най-голяматна си политическа криза от разпада на Съветския съюз преди близо 30 годии. Вече седмици наред демонстранти, които настояват оставката на президента Александър Лукашенко и не признават победата му на изборите от 9 август, излизат на улиците. Противниците му създадоха Миналата седмица противниците му създадоха и координационен съвет, който има за цел е да започне преговорите за преход във властта.
 
Тихановска стана кандидат президент на опозиицията, след като познати политически фигури, включително и съпругът й, се озоваха зад решетките или им беше забранено да участват в изборите. Тя обаче е категорична, че ако се стигне до повторни избори няма да участва в тях и се надява съпругът и да може да се включи в надпревата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase