Снимка: БГНЕС
fallback
Северна Корея планира да проведе партиен конгрес през януари следващата година, на който лидерът Ким Чен Ун ще обяви нов петгодишен план за развитие на икономиката на страната, заради наложените санкции и пандемията от коронавирус, съобщи Корейската централна телеграфна агенция, цитирана от БНР.
 
Плановете са одобрени на заседание на централния комитет на Корейската трудова партия. На него Ким Чен Ун е признал, че страната е изправена през икономически проблеми, причинени от "неочаквани и неизбежни предизвикателства в различни аспекти и ситуацията в региона около Корейския полуостров", отбелязват от агенцията.
 
Последният конгрес на партията е бил през 2016 година, когато Ким обяви първоначалния си петгодишен план за национално развитие. Той включваше цели за подобряване на енергийните доставки и увеличаване на селскостопанската и индустриална продукция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Атанас Велмазов

преди 3 години

Да живее Маршал Ким Чен Ун ! Най-дейният политик в света, велик държавник и ръководител !

28

Анонимен

преди 3 години

КИМ ЧЕН Е НАПРАВИЛ МОЩНА ИКОНОМИКА И ФИНАНСИ, ПОСТРОИЛ Е СТОТИЦИ НОВИ ГРАДОВЕ, ЛЕТИЩА- САМО ДЕТО НЯМА САМОЛЕТИ, ПО УЛИЦИТЕ СЕ ДВИЖАТ ПЕША, ХОРАТА СА ПО УЛИЦИТЕ И ПЛОЩАДИТЕ НЕПРЕКЪСНАТО И ПРАВЯТ С ТЕЛАТА СИ НАЙ ПРИЧУДЛИВИТЕ ФИГУРИ И СЕ ПИТАМ ЗАЩО НЕ СА НА РАБОТА, КОГА РАБОТЯТ, ЗАЩО ДРЕХИТЕ ИМ СА НОВИ, ОБУВКИТЕ ИМ СА НОВИ- СИГУРНО ЗАЩОТО ПОЛУЧАВАТ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ- ЕТО ЗАТОВА СА ТИЯ ВИСОКИ ОГРАДИ, ЗА ДА НЕ ИДВА НИКОЙ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ ТРУДА НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЖИТЕЛИ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ.

27

Христо Христов

преди 3 години

аз съм вечния *** във форума, моля не ми обръщайте внимание.

fallback