Снимка: БГНЕС
16 милиона деца в Латинска Америка и на Карибите до края на годината ще изпаднат в бедност, ако правителствата на страните от региона не вземат мерки срещу икономическата криза, провокирана от пандемията от коронавируса, предупреждават от Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) и неправителствената организация "Спасете децата", предаде БНР. 
 
Очакванията са, че едно от всеки две деца в Латинска Америка и на Карибите ще изпадне в бедност до края на годината. Това означава, че в сравнение с миналата година ще има увеличение с 22%.  
Още по темата
 
УНИЦЕФ и неправителствената организация "Спасете децата" твърдят, че икономичската криза, която беше провокирана от пандемията от COVID-19, ще задълбочи проблема със социалното неравенство между бедните деца и тези, които идват от богати семейства. Очакванията са, че рутният вътрешен продукт на региона да отбележи спад от 5,3 процента.
 
Южна Америка може да се превърне в най-засегнатата страна с увеличение от близо 30 процента на децата, които живеят в бедни домакинства. Това е с 11 милиона повече в сравнение с миналата година, предупреждават двете организации и призовават правителствата да създадат повече програми за социална защита.
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase