Снимка: БГНЕС
fallback

На Бранденбургската врата в Берлин беше изписана със светлинни лъчи думата "Благодарим" на френски, английски и руски език в чест на 75-ата годишнина от края на Втората световна война в Европа.

Капитулацията на хитлеристка Германия влиза в сила късно вечерта на 8 май 1945 г.

"С прожекцията снощи Берлин изпраща знак на благодарност към съюзниците за освобождаването от националсоциализма", посочи културният център, който организира проявата, цитиран от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Христо Христов

преди 3 години

До 75Дали е вярно - трябват обективни данни. И все пак, възможно е, но съдейки по броя на жертвите във всв - Не.Други въпроси?!ПП. Всяка смяна на форма но собственост е съпътствана с множество военни и цивилни жертви.

65

В.Червенков

преди 3 години

С провеждането на този военен парад в Минск, президента Лукашенко показа на практика че е по-голям мъж от В.Путин, който се уплаши и отмени провеждането на честванията в Русия по повод 75 годишнината от края на Втората Световна Война. Ще видите също колко напред е Беларусь /макар и малко по-голяма от България/ в икономическо и военно отношение, в сравнение с нашата съсипана държава, управлявана вече 30 години от предатели и крадци : https://youtu.be/dNnnBfNoqPY

64

Обективен

преди 3 години

И на тях не им лесно. Не може 70-80 години да ти внушават вина, че си защитавал интересите си. В много унизително положение са поставени германците, а те са горда нация. Накрая ще избие нанякъде ..

fallback