Снимка: БГНЕС
fallback

Починалите от COVID-19 за последното денонощие в Италия се увеличиха с 492-ма и това е най-ниското дневно увеличение от 12 април. Броят на новозаразените остава стабилен с 3491 случая за деня, съобщи италианската Агенция за гражданска защита, цитирана от Ройтерс.

Така дневната статистика потвърждава стабилизацията на броя на новозаразените и починалите, наблюдаваща се през последните 13 дни. Това плато е значително по-ниско от пиковете, достигнати в края на март, но тенденцията към спад не е така бърза, каквито надежди имаше в страната, която е в тежка карантина от почти 6 седмици, отбелязва Ройтерс.

Общият брой на починалите от началото на епидемията на 21 февруари достигна 23 227 - от тях 12 000 са в северната област Ломбардия. Това е втората най-висока стойност на показателя след САЩ. Общият брой на регистрираните заразени в Италия е 175 925. А броят на излекуваните почти достига 45 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

глас от тъдява

преди 4 години

Кофти тръпка, но Италия и Испания , подписаха споразумение за да са *** на Китай , но май се оказа че сребърниците които прибраха няма да им донесат щастие.

11

Рамзан Кадиров

преди 4 години

Сега е моментът отново да започнат да прегръщат китайци!

10

Трагедия

преди 4 години

45 хиляди излекувани,23 хиляди починали.Хайде,господа математици-смятайте сега колко е смъртността от китайската чума!

fallback