Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Северна Корея изстреля по посока към морето множество крилати противокорабни ракети с малък обсег, а изтребители "Сухой" изстреляха ракети въздух-земя днес като част от военни учения, предаде Ройтерс, като цитира изявление на южнокорейската армия.

Изпитанията на ракетите бяха извършени в навечерието на севернокорейски национален празник по повод рождението на основателя на страната Ким Ир Сен, дядо на сегашния лидер Ким Чен Ун.

Oще по темата

Противокорабните ракети бяха изстреляни към 7 ч. днес (22 ч. по Гринуич снощи) и паднаха в морето на над 150 км от източния крайбрежен град Мунчхон, докато изтребителите "Сухой" провеждаха учебни стрелби, съобщиха пред медиите представители на южнокорейския Комитет на началник-щабовете. Те не дадоха информация колко ракети са били изстреляни, но уточниха, че се извършва подробен анализ на учението съвместно с американското разузнаване.

Тези тестове са част от зимните учения, които Северна Корея провежда през последните седмици, забавени заради пандемията от коронавируса, пише БТА. Според южнокорейски представител има повишение в активността на севернокорейските военновъздушни сили. Според тях това има за цел да компенсира липсата на зимни учения, които трябваше да завършат в края на миналия месец. "Освен това те обикновено провеждат военни мероприятия в близост до датата на годишнината на 15 април", добавят представителите, като отбелязват, че Пхенян е използвал подобна противокорабна ракета през юни 2017 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

...

преди 4 години

Епа нека стрелят! Но и на най-тъпия в северна корея е ясно, че няма как да спечелят коя да е война започната с краварите! Просто е, аритметика! Ако ония изтрелят атомна бомба на всека техна краварите ше пуцнат 100 пъти при това с 100000 пъти по-мощна такава! И преди да ми възразите то си спомнете кой оправя хамериката сега! После е ясно, че след войната с краватите нема да остане жив наследник на фамилията ун! Да не говорим пък за сен и ир! *** е ясно, че се правят на мъже сега! Та така!

17

Анонимен

преди 4 години

Всяка малка корейска ракетка голям пирон в ковчега на Говедистан!

16

до 15

преди 4 години

Давай хващай първия самолет и там. И никога не се връщай!

fallback