Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Коронавирусът не е причинил нито една жертва в Китай за последните 24 часа, за пръв път от началото на публикуване на статистическите данни, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, като цитират данни на здравните власти.

Новите случаи на заразяване в континентален Китай намаляват от миналия месец.

Oще по темата

Страната обаче е изправена пред втора вълна от случаи на заразяване, донесени от чужбина, които според здравните власти достигат около 1000 случая.

За последните 24 часа са регистрирани само 32 случая на заразяване, като всички те са при хора, завърнали се от чужбина. Други 12 подозрителни случаи са под наблюдение, както и 30 асимптоматични случая.

В Китай в момента има 1242 потвърдени случая на заболяване, които се лекуват, както и 1033 асимптоматични пациенти, които са подложени на изолация и наблюдение. Общо жертвите на епидемията в Китай достигнаха 3031, от общо 81 740 случая.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

до 1

преди 4 години

Да, вируса не съществува, също така земята не е кръгла, еврeите са извънземни както и президента на САЩ и Путин са марсианци. Това да кажеш че вируса не съществува и го няма е като да твърдшиш и останалите твърдения, ти извън село излизал ли си. Точно обратното е броя на заразените е силно занижен, много повече са. И спрете с клишетата че сезонния грип убивал повече хора, вие колко познати имате умрели от грип? Защото аз живея в Берлин и познавам много болни които са в болница, това са факти.

11

нито един кариес

преди 4 години

Тъй, тъй, в Китай всичко цъфти и върже...

10

хммм

преди 4 години

Много се съмнявам при 1 милиардна държава която гореше до преди 10 дни в момента да няма и един нов случай. Знам че болшинството от хората тук са заклети ***, но всички знаем колко е висока свободата на словото при техните държави. Имах приятел колко ми разказва как няма къде да заравят умрелите преди няколко седмици и всички които снимат с телефони биват затваряни. Сигурно броя на умрелите е намалял, но чак пък да няма нови случаи, нека не прекаляват, не всички сме овце.

fallback