Снимка: БГНЕС
fallback

Правителството обмисля блокиране в италиански стил, ако хората не спазват съветите да останат у дома по време на коронавирусната криза, каза министър Робърт Джерик, цитиран от британския вестник The Independent.

Борис Джонсън призова хората да не посещават родителите си в Деня на майката, като предупреди, че епидемията "се ускорява" във Великобритания, пише "Фокус".

Oще по темата
 

Личните лекари написаха писма на повече от 1,5 милиона души с придружаващи заболявания, за да ги призовават да останат вкъщи до три месеца, като се очаква военните да се намесят в помощ на социалните служби.

"Искаме да живеем в свободно общество, в което можем да продължим да се занимаваме с дейности, докато следваме медицинските съвети. Но това не е игра, а нещо много сериозно", заяви министър Джерик

"Ако хората не следват този съвет, очевидно ще трябва да следваме други опции, но никой от нас не иска да тръгне по този маршрут."

Той каза, че кадрите от Италия са „отрезвяващи“ и призова британците да спазват медицинските съвети, за да помогнат да „се промени хода“ на епидемичната криза.

В пряко послание към уязвимите хора, които трябва да останат вкъщи, Джерик каза: „Искаме да знаете, че може да останете у дома за дълъг период от време, но няма да сте сами. "Правим всичко необходимо, за да ви подкрепяме."

Садик Хан, кметът на Лондон, градът, пострадал най-силно от епидемията, призова обществеността да остане у дома, казвайки, че хора ще умрат, ако не се спазват правилата за социално дистанциране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 4 години

На децата деди наивника. Матира го хидроинженера

23

11

преди 4 години

Абе нали щяха да правят имунитет?

22

Анонимен

преди 4 години

Великобритания няма да има проблем с легловата база, защото изобщо няма да ползва такава. Пациентите ще бъдат поставяни директно на пода и завивани с едно термо фолио, дето го ползват навсякъде при спасителни операции. "Лекарският" екип изобщо няма да си прави труда да ги заобикаля а ще стъпва директно върху тях. Който има дете на училище или в детска градина знае за какво говоря - там децата стоят и спят директно на ЗЕМЯТА. Дотук с "цивилизованото" английско общество.

fallback