Борис Джонсън. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Съветник на британския премиер Борис Джонсън подаде оставка, след като станаха публични негови онлайн коментари, направени преди време, в които той свързва интелекта на човек с расата, предаде АФП.

В свой пост в интернет Андрю Сабиски твърди, че афроамериканците имат по-нисък коефициент на интелигентност, отколкото белите американци.

Освен това в публикация през 2014 година Сабиски пише, че начинът за спиране на нежелани бременности, които “водят до създаването на постоянна нисша класа“, е да бъде наложено ползването на контрацепция.

В пост в Twitter съветникът написа, че се оттегля от поста, защото не иска да бъде някой, който създава проблеми.

Официалният говорител на Борис Джонсън отказа да коментира Сабиски, противоречивите му възгледи или дали премиерът е съгласен с тях, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Анонимен

преди 4 години

Наследствеността на IQ, освен всичко друго, не е идеологическа фантазия, а обективна емпирична находка. Днес е доказано толкова ясно как нещо може да бъде доказано само научно, че генетичният състав има думата във всички наши физически и психически дарби и дори особено важен в интелигентността. Наследствеността на биометричния интелект (IQ) е почти толкова висока, колкото на телесния размер. Тя е от 70 до 85 процента итова означава че се дължи на различията в основните гени.

70

Мръсното Майче

преди 4 години

ми прав е човека. Ако чер.ните бяха интелигентни, белите щяха да им бъдат роби а не обратното. Някой нобелов лауреат черен, че нещо не се сещам?

69

Атлантида

преди 4 години

Мустака го каза по друг начин. Иначе за пред публиката се разиграват големи циркове и шоута.

fallback