Снимка: БГНЕС
fallback

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че съжалява за решението на председателя на Християндемократическия съюз(ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер да не се кандидатира за канцлерски пост на следващите избори през 2021 г. и в скоро време да се оттегли от длъжността лидер на тази партия, предава ТАСС.

"Уважавам това решение и го взех предвид. Съжалявам и разбирам, че не беше лесно за нея", заяви Меркел на съвместна пресконференция с унгарския премиер Виктор Орбан.

Oще по темата

Лидерът на ХДС заяви по-рано, че няма намерение да се номинира за канцлер на следващите парламентарни избори в Германия през 2021 г. и добави, че скоро ще подаде оставка като лидер на партията.

Вчера Анегрет Крамп-Каренбауер потвърди, че няма да се кандидатира за канцлерския пост на федералните избори през следващата година, предава Reuters.

Тя добави, че ще остане председател на партията докато не бъде намерен друг кандидат.

Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи на пресконференция, че ще остане министър на отбрана до края на есента на 2021 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 4 години

Франция е най-великата страна!

32

Анонимен

преди 4 години

Франция била жена, ама тази жена има ТРЕТИЯ най-голям ядрен арсенал в света и най-силната и многочислена армия в ЕС! Съответно, това не е жена, а цело ЖЕНИЩЕ. Немците армия нямат, ядрена индустрия нямат, само сглобяват печки и перални, икономиката им прекалено много разчита на износа, нация от пенсионери и бежанци с безполезен и грозен език говорен само в Лихтенщайн. Политиците им са пълна трагедия, а Меркел предизвика най-голямата политическа криза в Европа след ВСВ. ПРЕДПОЧИТАМ МАКРОН.

31

В ролята на жена

преди 4 години

В момента е България поради алчността на една продажна каста.

fallback