Снимка: БГНЕС
fallback

Шотландия вече предприема конкретни стъпки за провеждане на референдум за независимост и смята, че е въпрос на време страната да се отдели от останалата част от Великобритания, заяви първият министър на Шотландия Никола Стърджън, предава Reuters, цитиран от БГНЕС.

„В Шотландия предприемаме необходимите стъпки, за да гарантираме провеждането на референдум, който да бъде законен и легитимен, така че резултатът да бъде приет и договорен както в страната, така в международен план“, заяви тя.

Никола Стърджън добави, че ако подкрепата за независимостта продължи да се увеличава, в крайна сметка никой не може да застане срещу този ясен демократичен избор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 4 години

Англия туби влияние в Европа заради Брекзит, а и не се знае какво ще стане с икономиката им. Шотландия и Сев. Ирландия са пред независимост, UK е пред разпад. Не ги броя вече за велика страна, а по-скоро за пудел на САЩ. Франция на Макрон доминира Европа и ако заедно с Германия се съюзят с Русия ще доминират света. Париж - Берлин - Москва = най-големия кошмар на САЩ и Англия.

62

Анонимен

преди 4 години

До 65 напълно си прав а това че разни пострадали от демокрацията мафиоти тоталитаристи американски и руски *** не им харесва ЕС щото има закони ми не е като преди да правят каквото си искат и мечтаят България да се върне поне в мафиотските години на прехода или в комунизма преди Живков и ги боли че не им се получава и ще се съдерат да пишат минуси да псуват и да заплашват то е друга тема.При всяка промяна има и реакция.Пък Шотландия вероятно ще е независима, те не са англичани.

61

пострадал от мафията

преди 4 години

**** тръбят колко е хубаво без ЕС. Но ние помним...5 лв. на минута разговор; никакви хигиенни норми, здравни изисквания, регулации за въздуха. Само си помислете за следното: То сега Тиквата и другите с него неспазват законите, а ако нямаше и вилата на ЕС съвсем разпасана работа. Единственият ни шанс срещу мафията е ЕС....не азиатската ***, а Европейският съюз и култура, към който са се стремили и нашите учители и възрожденци. Не пиша за Копейкин....

fallback