Снимка: БГНЕС
fallback

Изабел Душ Сантуш е дъщеря на бившия президент на Ангола Жузе Едуарду душ Сантуш, управлявал страната 40 години. През 2013 г. нейното богатство беше оценено на 2.2 млрд. долара. Тя стана известна през последните седмици, когато изтекоха над 715 хил. документа, от които се вижда, че нейното богатство е натрупано от корупция по високите етажи и предоставяне на ексклузивни права до определени сделки. Повече по темата разказа Димитър Баларев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Oще по темата

Баларев посочи, че историята на Сантуш започва по време на гражданската война в Ангола, която трае 22 години и отнема над 1 млн. жертви. „Тогава Сантуш и неговата партия създават олигархия – определен избран елит получава части от богатството на Ангола“, отбеляза гостът.

Баларев разказа, че през 2002 г. Изабел се жени за конгоански бизнесмен, който е известен с това, че е търговец на произведения на изкуството. „До 2003 г. тя получава значителни дялове в изключително важни индустрии на Ангола – от петрола до диамантите“, добави той.

Цялото интервю вижте по Bloomberg TV Bulgaria.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

гошо

преди 4 години

Добре де тя корумпирана направила парите си от корупция ,ама кой я е корупирал ,кой и е давал пари

28

Сиромаха

преди 4 години

Тая ми прилича на мъж с присъдени гърди .

27

Анонимен

преди 4 години

Само като прочетох Ангола все едно прочетох Банкя и веднага се сетих за един дърт Комунист. Тази с тези 2 милиарда си е жива беднячка я да дойде у мутруландия да види за какви милиарди говорим. Само от няколко поръчки финансирани с еврпейски мангизи прават милиарди. Досега по груби изчисления са над 15 милиарда а още колко ще присвоят тепърва ще разберем.

fallback