Кадър: Twitter

 

„На срещата на върха за Украйна, състояла се в понеделник в Елисейския дворец в Париж, шефът на Кремъл Владимир Путин очевидно не се е чувствал в пълна безопасност“, пише германският таблоид „Билд“.

„Първоначално, както се вижда от видеозапис, той отива в тоалетната, съпроводен от шестима мъже. След това Путин се появява в залата за преговори заедно с въоръжен телохранител с богатирско телосложение.

За преговорите с президента на Франция Еманюел Макрон, канцлера на Германия Ангела Меркел и украинския президент Володимир Зеленски той го акредитира като член на делегацията“, твърди изданието.

„Бивш шеф на една от германските разузнавателни служби каза пред „Билд“: Това е възмутително, Путин днес си позволява всичко. Това се случва, когато му разрешават всичко“.

„Наличието на въоръжен човек в залата по време на такива преговори е „открита провокация и заплаха. „Представете си, че така постъпи всяка делегация – тогава при тях в залата за преговори ще има една малка армия!“.

По думите на бившия шеф на спецслужба Путин съзнателно нарушава границите, пише германското издание, цитирано от Newsru.com.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase