Снимка: Reuters
fallback

Финландският парламент одобри за премиер 34-годишната социалдемократка Сана Марин, която стана най-младият ръководител на правителство в света, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

От общо 200 депутати в еднокамарния парламент 99 гласуваха в подкрепа на кандидатурата на Марин, 70 бяха против, а 30 се въздържаха.

Oще по темата

Новият премиер ще оглави петпартийна левоцентристка коалиция, в която останалите четири партии се оглавяват от жени, три от които са на възраст под 35 г.

Финландският президент Саули Нинистьо тържествено ще връчи на Марин мандата й по-късно днес и тя официално ще стане премиер.

Предишното финландско правителство подаде оставка миналата седмица, след като партията Финландски център заяви, че оттегля подкрепата си за премиера социалдемократ Анти Рине заради реакцията му на стачката на националната пощенска служба, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

🇲&#1

преди 4 години

Ей *** *** бе. Сега ако бяхме в добри отношения с Русия,можехме да направим заедно едно добро дело. Бежанците се качват на полети уж до Афганистан,Сирия,Ирак,а се стоварват в Мурманск и оттам до финладската граница да ги облагородяват ! Новите "финландци'',ще са ни благодарни до живот! А ние няма да имаме емигранти ,въобще! Ама *** няма да се сети,за това. На него му дай да ходи да се милва ту на ЕС,ту на Султана,преди дни на Краваря! Абе сервилна нация бе!

31

Европейка

преди 4 години

Хубава държава,хубави ръководителки.Дано не са големи глобалистки и либералки,че имат 40 000 гости,от Меркеловите,които да ги съсипят за 10 години.

30

Анонимен

преди 4 години

Това са съвсем нормални малди жени, които са влязли в политиката в една нормална, демократична държава. Станало е благодарение на техните качества и труд. Затова и държавата им е прекрасна и никой не я изобразява като клозет.Нашите вещоци са комунистки, перверзнички, простачки, дечица и внучки на мракобесни убийци... все гадна пасмина. Мъжете са същата гнус. Затова и България не е Финландия, въпреки че има по-голяма територия и много по-благодатен климат.

fallback