Грета Тунберг при пристигането си в Мадрид. Снимка: Reuters
fallback

Екоактивистката Грета Тунберг пристигна с влак в Мадрид, където в момента се провежда глобална климатична конференция под егидата на ООН, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

Очаква се по-късно днес шведската тийнейджърка да се присъедини към хиляди други младежи, които ще участват в шествие в испанската столица с искания преговарящите и политиците да предприемат реални действия за справяне с повишаващите се температури на планетата.

Тунберг, която предпочита да използва нисковъглероден превоз при пътуванията си, пристигна в Мадрид от Лисабон след нощно пътуване с влак. В португалската столица тя пристигна по-рано през седмицата от САЩ с яхта, с която прекоси Атлантика, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

146

:)

преди 4 години

Давай, Грета! Успех и късмет!

145

Анонимен

преди 4 години

А капитана на яхтата и екипажа които летяха със самолет до нея,това не се ли брои, а антуража и който лети със самолет и то ли не се брои?

144

Анонимен

преди 4 години

Баси 150 негативни коментара за едно малко момиче. Колко ви е акъла бе прошляци. На нея и е простено, въпреки че има право в известна степен. Ама тези които *** защо го правят? Да ви имам умрялото разбиране за цивиуизация

fallback