Снимка: Reuters
fallback

В рамките на предизборната кампания във Великобритания Консервативната партия изложи подробности от плановете си за имиграцията след брекзит, твърдейки че имигрантите ще бъдат третирани равноправно, независимо от къде идват, пишат от БНР. Торите казват, че искат да привлекат "най-способните" от цял свят, но бизнес лидерите заявиха, че имат нужда от всякакъв тип работници.

Консерваторите обявиха, че цената за ползването на услуги на здравеопазването за имигрантите ще се покачи, докато правилата за кандидатстване за социални помощи, които в момента облагодетелстват гражданите от ЕС, ще бъдат променени. Торите твърдят, че нямат нищо против имиграцията, че, напротив, дори желаят да привлекат "най-талантливите" и "най-способните" хора от цял свят.

По-рано премиерът Борис Джонсън каза, че ако спечели изборите ще ограничи броя на неквалифицираните имигранти. Представители на бизнеса обаче заявиха, че за тях е важно да имат достъп до работници на всякакво ниво.

Матю Фел от Конфедерацята на британската индустрия заяви за Би Би Си, че има недостиг на работници в много сфери, така че фирмите трябва да имат възможност да запълват празнините.

Лейбъристите на Джеръми Корбин още не са обявили тяхната имиграционна политика. Очаква се това да стане следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 години

Нагло няма какво да се каже. Значи не сме срещу ЕС, стига да ни е изгодно - от него ще вземаме най - доброто, тоест само ще печелим. *** оставяме за другите. Тъй ли? Нали е време да мислим различно?Нали уж сме си променили амплоато, нямаме имперски амбиции, нали не сме вече от тия, како Сийке? не сме ли, не сме ли,- сме и още как. Защо тогава ЕС трябва да ги пуска безнаказано и да търпи това? Отстъпки - в никакъв случай! Вън но само с подвити опашки.

13

Анонимен

преди 4 години

Плюс това за европейци какви ли не легализационни глупости платени разбира се вече измислиха.Но за всякакви въ.змурави индивиди от който половината доказани терористи няма никакви ограничения за гонене и дума не става даже им облекчават режима.Дали има общо с това че Джонсън е турчин и имигрант а все плюе по имигранти.Или с подлогата на Тръмп Найджъл Фарадж.Бъдещето на Англия е халифат и влизане в Арабската лига.Пък такива ши.тх.оли хич не ща и да ги чувам дори.

12

Анонимен

преди 4 години

До 14 точно.Тия английски метараджии имат ли още да се пинкат, или най-накрая ще вземат да излязат.Искали най-способните. аз пък искам небостъргач ама нямам.И да излязат тия искам ама е на висят и дрънкат глупости.Първо защо му е притрябвало на някой способен да ходи във Англия където половината население е фашисти мразещи имигранти, защо му е да им се занимава с полу фалиралата икономика и да им търпи капризите като може да иде в куп други държави където му плащат повече и се държат добре.

fallback