Снимка: БТА
fallback

Заради усложнената обстановка в Израел Министерството на външните работи препоръчва да не се пътува в тази страна.

В информацията на министерството се посочва, че на територията на Израел е обявен е червен код за ракетен обстрел и задълбочаване на конфликта. Това е направено във връзка с изстреляните над 60 ракети от територията на Ивицата Газа през нощта и в сутрешните часове на 12.11.2019 г.

Всички български граждани на територията на страната трябва да имат предвид, че са изключително непрепоръчителни посещенията на места на териториите на Западния бряг, Източен Ерусалим, в близост до границата с Ивицата Газа, Голанските възвишения, предупреждават от външното ни министерство.

Oще по темата

От МВнР препоръчват при пристигане в местата за настаняване в Израел всички туристи да се поинтересуват за наличието на бомбоубежища в района. В случай на задействани звукови сирени за въздушно нападение хората следва да се отправят по най-краткия път до бомбоубежище и да чакат спиране на сигнала за опасност.

В случай, че няма укритие или не може да се стигне до него навреме, лицата следва да се прикрият до най-близката стена или преграда, което би могло да ги предпази от потенциален взрив или осколки от шрапнели.

При всички случаи следва да се спазват инструкциите, давани в такива случаи от органите на обществения ред и/или на военни части, посочват от МВнР.

Във връзка с усложнената обстановка посолството на България в Тел Авив е затворено за клиенти. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Тел Авив на следните телефонни номера: + 972 3 696 13 78 и + 972 3 696 13 61 или мобилни номера за спешни случаи +972 54 59 54 379 и +972 54 764 00 89.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Едо

преди 4 години

Странно, но като бях последно през миналата година, април в Израел, пак говореха за опасности! А В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ СТАНАХ СВИДЕТЕЛ НА РЕД,СПОКОЙСТВИЕ, ТИШИНА,ГОЛЯМА ДУХОВНА РЕВНОСТ НА ИЗРАЕЛЦИТЕ И ПРОСПЕРИТЕТ НАВСЯКЪДЕ!БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ,ДАЛИ СА ИЗРАЕЛСКИ ИЛИ ПАЛЕСТИНСКИ ТЕРИТОРИИ, НАВСЯКЪДЕ ЕДНАКЪВ ПРОСПЕРИТЕТ!СНИМАМЕ АБСОЛЮТНО ВСИЧКО СВОБОДНО! СНИМАМЕ СЕ ПРЕГЪРНАТИ С ИЗРАЕЛСКИТЕ ВОЙНИЦИ И ВОЙНИЧКИ,КОИТО СЕ УСМИХВАТ! НИКЪДЕ НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ! ОБИКОЛИХМЕ 3 ПЪТИ ЕВРЕЙСКАТА ЗЕМЯ БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО!

7

муспи

преди 4 години

Стоп на Антисемитизма! Сега, да не се ходило до изсраел?! Българи не ходят там, значи евреите, а те са поне един милион в България, да не могат да си отидат в първата родина?!?! Напомням, те си имат 4 (четири) официално родини - изсраел, сащ, ес и България, а неофициално целия свят. Следва МВР да почне да отрича холокоста! На борба Другари, с българския нацизъм!

6

Анонимен

преди 4 години

Военно шоу-бизнес

fallback