Снимка: Pixabay
fallback

Правителството на германската провинция Берлин одобри замразяване на наемите за пет години, за да се противопостави на нарастващите наеми на един от най-динамичните пазари на недвижими имоти, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Oще по темата

Радикално от Берлин: Конфискувайте жилищата на големите собственици

Лявото правителство на провинция Берлин иска да замрази наема на апартаменти, построени преди 2014 година.

Само малка част от берлинчани са собственици на къщи и апартаменти и през последните години наемите в германската столица рязко нараснаха, принуждавайки мнозина да се преместят извън града.

Берлин беше Мека на ниските наеми, след като падането на Берлинската стена през 1989 година отвори вратите на икономически депресирания бивш комунистически изток на града, припомня Асошиейтед прес. Това доведе до увеличаване на потока от артисти и други, търсещи по-бохемски начин на живот, пише БТА.

Предложението трябва да бъде одобрено от парламента на провинцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

До Еден там

преди 4 години

Почти социализъм значи.Инвестирал си в имот спечелените с висококвалифициран труд пари. В единия апартамент живее семейството ти. Имаш още два, носят ти по-добра печалба в сравнение с лихвата, която би получил, ако се държиш парите в банката. Плащаш данъци върху тези наеми.Но ти нареждат в единия от тези два апартамента да пуснеш емигранти. Те "стопанисват" имота така, както това правят нашите роми в общинско жилище.Меркел как не са я напердашили досега?

19

един там

преди 4 години

До Анонимен 18Измислена, но друг път. Това, че не четеш чужда преса не значи, че нещо не съществува. И далеч не е само в Берлин, а и в други немски градове. Имотите са в частни ръце и ти казват какъв да ти бъде наема. Ако имаш 3 недвижими имота на твое име те задължават единият да го даваш на социално слаби. По-миналата година пък бяха тръгнали да гледат къщите на хората и да ги задължават да приемат емигрантско семейство да живее в тях. Това е Германия, Европа и света за съжаление и е истина!

18

Анонимен

преди 4 години

Е гати измислената статия. Какво ще замразяват като имотите са в частни ръце. Кое правителство може да ти казва колко ще искаш за наем на твоето жилище?

fallback