Снимка: Pixabay
fallback

Германското министерство на околната среда внесе законопроект за забрана на найлоновите торбички в супермаркетите, предаде ДПА.

Забраната ще засегне торбичките, в които се пълнят стоки в обектите за търговия на дребно, но не се отнася за пликчетата, в които се слагат плодове и зеленчуци.

Ще бъдат забранени и т.нар. торбички от органични пластмаси, които според министърката на околната среда Свеня Шулце не са решение за опазването на околната среда.

По данни на министерството в Германия човек използва по около 20 такива торбички годишно.

През 2016 г. министерството отправи призив към магазините да не дават найлонови торбички безплатно. Това доведе до значително понижаване на употребата им от 68 торбички на човек през 2015 г. до 24 през 2018 г.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

"Пликчета" :D обувате ли ги на децата?

9

Анонимен

преди 4 години

Комунистите също опитаха да управляват обществото със забрани и нищо не излезе. Така не става евролиберастите, историята го е доказала много пъти.

8

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 6ИЗГЛЕЖДА не си живял в София през 50-те и началото на 60-те години на ХХ век.Гражданите нямаха мазета за зеле. Тогава мазетата бяха пълни с въглища и дърва. През зимата съм купувал кисело зеле, замразени чушки или домати в хартиен плик. То, друго в плод-зеленчука през зимата нямаше.Модата с бурканите и капачките дойде през 70-те, когато вече имахме парно и свободни мазета.

fallback