Снимка: архив, Reuters
fallback

Полицията в Страсбург предприе операция за евакуирането на нелегален лагер на мигранти от Източна Европа, разположен в южните покрайнини на града. Това съобщи радио "Франс бльо", като се позова на информация от префектурата на департамента Долен Рейн, цитирано от ТАСС.

Според префектурата в лагера имало "134 възрастни и 74 деца".

"Основно това били граждани от страните от бившия СССР и Балканския полуостров, кандидатстващи за пръв път за жителство във Франция", се казва в съобщението й.

Всички са настанени в официални заведения за прием на мигранти, докато очакват решението по подадените от тях заявления.

Това е вторият нелегален лагер в този квартал на Страсбург, който местните власти разселват. Първата операция беше през юни, припомня БТА. Общо по данни на префектурата тя е закрила на територията на департамента от началото на годината шест нелегални лагера, от които в специализираните държавни приемни центрове са настанени 618 души.

В същото време префектурата съобщи, че потокът от мигранти е толкова значителен в последно време, че в приемните центрове са останали много малко свободни места. През юли беше констатирано, че миграционните потоци са се увеличили с 11,5 процента в сравнение с 2018 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

vlady

преди 4 години

Да ги бяха евакуирали директно на острови Кергелен - тихо и спокойно място на около 2000 km от Антарктида и повече от 3000 от всичко останало, прекрасен климат - освежаващи западни и югозападни ветрове, температури под -5 и над 15 градуса са рядкост, има годни за ядене растения, птици, тюлени както и риба в океана.

7

Анонимен

преди 4 години

Споко, берат джилязо и живеят в хапартаменти мо, друсат кичек, крадат и се бият помежду си по сватбите и ражданията. Така, че очаква ви безспирен купон, господа либерали, да са ви честити новите съграждани.

6

Анонимен

преди 4 години

Правилно са се насочили, ще внесат малко "цвят и култура". :)

fallback