Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Коренното население на Амазония се бори за своя дом и оцеляване след опустошителните пожари. С тъга в очите местните разказват за своя изчезващ рай.

"Животът на дърветата е унищожен. Всички те са имали живот, всички те са били необходими – всяко на своето място", жалва се един от местните жители.

Засегнатите споделят, че мащабите на щетите, нанесени по гората, се виждат с един поглед, посочва Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Те обаче са решени да се борят със заплахата. И са категорични, че няма да отстъпят пред политиката на правителството на президента Болсонаро.

Амазония е дом на почти милион индианци, които съхраняват културата и езика на своите предци. Мнозина от тях се страхуват, че земята им е изправена пред най-голямата заплаха в историята си – пред унищожение.

Природозащитници и активисти от години алармират за обезлесяването на джунглата и екологичната катастрофа, до която това ще доведе.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Реплика

преди 4 години

До Дилма РусеффМай по-точно им я наложиха отвън.

59

Анонимен

преди 4 години

жалко,там е най-голямото разнообразие от неоткрити растителни видове,които са потенциални източници на нови лекарства,за които няма изобщо да разберем.Някой долу оспорваше,че било рай,било зеления ад,в такъв случай защо коренните му жители не бягат от там а хиляди години си живеят без необходимост от развитие,явно си имат всичко.Цивилизацията дава по-лесен живот,но убива самостоятелността и независимостта,както и разнообразието

58

Тъжно ми е

преди 4 години

Невежи братя! Физическото оцеляване е илюзия , всички умираме! Истинското оцеляване е на съзнанието , но като гледам колко са прости повечето , явно нищо няма да оцелее. Всички мислят само за човечеството , ами животните? Ние сме единствените , които можем да пазим , а вместо това унищожаваме!

fallback