Снимка: BBC

Минала е по-малко от седмица от поредните смъртоносни престрелки в САЩ, които отнеха живота на 51 души. Но за някои хора, тези трагедии не са достатъчни.

Още по темата

Може да звучи като евтин черен хумор, но е истина – магазин за оръжия в Тексас е решил да пусне част от артикулите си на 50% намаление в чест на завръщането на училище.

С черни големи букви е изписано:  „РАЗПРОДАЖБА ОБРАТНО НА УЧИЛИЩЕ: ДО 50% НАМАЛЕНИЕ НА ВСИЧКИ ОРЪЖИЯ ОТ 13-ТИ ДО 18-ТИ АВГУСТ“. Когато Мишел Симос го вижда, не може да повярва на очите си.

„В света, в който живеем, в сегашната обстановка, когато масовите стрелби се случват постоянно, това е доста беден избор на думи“, казва тя.

Една от пушките, които магазинът Boyert продава е Barrett M82-A1, наричана „американска икона“. В описанието си, тя е представена като „пушка, която се е доказала във всякаква обстановка“ и е илюстрирана със снимки на американски войници. За нея, магазинът предлага „убийствена“ сделка – 999 долара по-малко от пазарната й цена.

Разбира се,  Boyert предлага и други артикули на намаление, като раници, които ще си вървят добре с останалите неща, които са нужни преди започването на училище, а именно тетрадки и химикалки. При стрелбата в  Walmart, някои от жертвите бяха в супермаркета точно поради този причина – да купят консумативи на децата си за училище.

И докато едни се възмущават, други подкрепят напълно рекламната кампания на Boyert, особено последователите им в социалните мрежи.

Заради вълната от възмущение, от магазина се оправдаха, че с с намалението си, „се опитват да помогнат на учителите, които имат право да притежават оръжие в класните стаи за самозащита“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase