Снимка: Pixabay
fallback

Вулканът Асама, разположен в централната част на главния японски остров Хоншу изригна, съобщи японското метеорологично управление, цитирано от Ройтерс и ТАСС.

То издаде предупреждение от 3-а степен по 5-степенната скала, което предполага, че може да има последствия за разположените наоколо населени пунктове. Посочва се също, че има опасност от падане на камъни в радиус от 4 км около вулкана.

Засега няма съобщения за щети в слабо населената околност. На няколко километра от кратера има летен лагер, в който в момента се намирали около 10 души и местните власти ги призоваха да се евакуират. Няма получени сигнали и в спасителните служби на префектурите Нагано и Гума, на територията на които е разположен вулканът.

При канцеларията на японския премиер Шиндзо Абе бе създаден кризисен щаб, който събира оперативна информация и информира населението.

Асама е активен вулкан, висок 2568 м. За последен път той изригна през 2009 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

У НАЗЕ Е СТРАШНО

преди 4 години

У назе мазните комсомолчета нахендрени на власт след 1989 година разрушиха повече заводи и фабрики отколкото всички земетресения последните пет хиляди години..

1

Анонимен

преди 4 години

Тия там земетресения,цунамита,тайфуни,ядрени взривове и пак живеят бе?!Държаливи са!

fallback