Снимки: Reuters
fallback

Хора от девет населени места са принудени да напуснат домовете си, след като вчера склад с боеприпаси се запали, а след това последваха жестоки експлозии, предаде ТАСС.

Oще по темата

Повече от 16 500 души от сибирския Красноярски край са евакуирани. Министерството на извънредните ситуации на Русия съобщи, че са създадени 30 пункта за временно настаняване в други населени места. Осигурено е оказването на медицинска и психологическа помощ.

Експлозиите в склада започнаха вчера и спряха едва таци сутрин. В населените места в радиус до 20 км бе обявена евакуация, а в Ачинск, града най-близо до склада, бе въведено извънредно положение.

Източник от аварийните служби съобщиха за един загинал войник, но това бе отречено от министерството на отбраната. Губернаторът на Красноярския край съобщи за един изчезнал безследно, а според медици 20 души са ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

Ей, неадекватна работа. Пожари горят, складове за снаряди са оставени на неволята...

12

Анонимен

преди 4 години

Китайците ще уплътняват Европа, започват от България.

11

Анонимен

преди 4 години

На тоя Красноярск, не му върви. Вода ги залива, огън ги гори, сега пък пукотевица. Да им дадем убежище и да ги заселим в резерват Северозапад. Събота и неделя може да се ходи там на пикник, децата да ги гледат.

fallback