Снимка: Pixabay

Чичо Скруч, Тони Старк, Брус Уейн, Тивин Ланистър - това са само част от най-богатите въображаеми персонажи в киното и телевизията, за които така и не разбрахме колко точно притежават, за да бъдат определяни за богати хора.

Едно социологическо проучване, цитирано от Bloomberg TV Bulgaria, обаче, дава отговор за реалния свят и по-конкренто светът на САЩ.

Оказва се, че прагът на богатството в страната на неограничените възможности е 2,3 млн. долара. Това е една доста висока летва за представите на българина, ако ни позволите да спекулираме по подобен начин.

Проучването взема предвид всички основни нужди на хората, както и онези приятни прищевки на всеки един отделен човек, които правят живота по-поносим, като месец на Малдивите или новия Mustang Shelby.

Интересно е също така, че възрастта играе роля в нуждите на хората. И ако си мислите, че по-младите имат по-големи нужди, значи грешите. Оказва се, че на хората на средна възраст (55-73 години) им трябват около 2,6 млн. долара. Явно с възрастта човек започва да отпуска двата края, колкото и футуристично да звучи това за нашите географски ширини.

Колко пари биха стигнали на американеца, за да живее спокоен живот, и какъв процент от хората преживяват от заплата на заплата, можете да научите в Bloomberg TV Bulgaria тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase