Снимка: Reuters
fallback

Единайсет министри от кабинета на британският премиер Тереза Мей искат тя да се оттегли, твърди политическият наблюдател на "Сънди таймс" Тим Шипман, цитиран от Ройтерс.

"Тази нощ се подготвя мащабен преврат в кабинета за отстраняването на Тереза Мей като министър-председател", каза той. И цитира думи на неназован министър: "Краят е близо. Тя ще си отиде до 10 дни".

Шипман заявява, че е разговарял с единайсет министри от кабинета, които искат премиерът да подаде оставка незабавно.

Дейвид Лидингтън, фактическият заместник на Мей, е разговарял вчера с опозиционни лидери относно гласуване на алтернатива на плана на Мей за Брекзита, пише неделното издание, цитирано от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 5 години

Мей е отявлен фен на фюрера Тръмп и сие неонацисти.Интересно като толкова обича волята на народа защо не иска втори референдум който ако е за Брекзит би и вдигнал политическото реноме и би и спасил поста, или май не е сигурна в резултата.Помни опита на предпественика си Камерън който също знаеше волята на народа но тя не излезе точно както си я представя и се наложи да хвърли оставка.Май народа се усети за измамите на неонацистите и идва време да ядат бой и да отиват в право в куч.и гъзец.

18

M.I.C.

преди 5 години

Като гледам минусите, които съм получил на 2-рия си коментар за толкова кратко време, за разлика от 1-вия...се замислям за много неща :) Айде да се чуе волята на народа, ако се потвърди, ще отвърже ръцете на английските политици и ще се знае какво наистина иска "Волята" на народа. Вече няма Фаражувци, Б Джонсановци с автобусите и парите във вагоните, които заминавали за Европа :) 2г минаха, англичаните се информираха какво значи Brexit. Сега, резултата от 2ри референдум никой не би успорил.

17

раша наша

преди 5 години

да си гледа внуците и кухнята сега щ слугува тя на децата си. отначала тя отклони вниманието на парламент и народа със скрипал а сега хванаха я на ъгъла няма къде брехсит

fallback